URHEILIJAT HAASTELUSSA

Etelä-Karjalassa on kaunis ja talvinen, hiukan sumuinen iltapäivä. Mikä olisi parempaa kuin astua VMH:n valokuvaus studion pimeimpään nurkkaan ja käynnistää tietokone? Ei kai mikään. Haastonurkkauksessa ei kuitenkaan näytä olevan ketään paikalla, vaikka kaikki piti olla sovittuna, mikä homma? BLING! Microsoft Teams pärähtää itsestään käyntiin ja siellä onkin jo kaksi urheilunuorukaista linjoilla. Tämä se on nykypäivää!

Haastonurkkaukseen istahtaa tällä kertaa VMH:n kaksi kummipelaajaa Saipa Salibandyn P16 joukkueesta. Haastattelut suoritettiin vaihteeksi etäyhteydellä, digisukupolvi kunnioittaa tehokkuutta! Mistä nämä nuoret urheilijat unelmoivat, mikä on omassa lajissa parasta ja mitä heillä tulee ensimmäisenä mieleen VMH:sta? Sehän selviää lukemalla!

Moikka äijät, ketä olette ja mitä teette? 

Santtu: Olen Santtu Turpeinen 15-vuotias yhdeksännellä luokalla ja pelaan salibandyä. Pelaamme SaiPa P16 joukkueella SM-sarjaa. Nuorempana tuli pelattua myös muita lajeja kuten jalkapalloa ja jääkiekkoa mutta ne jäi pois.

Kaius: Nimeni on Kaius Juntto ja pelaan salibandya SaiPa Salibandyn P16 joukkueessa.

Missä olet vahvimmillasi?

Santtu: Lajin parissa olen hyvä siinä että tykkään ja jaksan harjoitella ja se on tärkeää kehittymisen kannalta. Muuten elämässä tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja myös koulu sujuu ihan hyvin.

Kaius: Vahvimmillani olen varmaankin urheilemisessa ja etenkin säbässä, se on mun juttu, läppäkin lentää frendien kanssa ihan hyvin.

Parhaat asiat omassa lajissasi? Entäpä haastavimmat?

Santtu: Parasta on kun saa kavereiden kanssa pelata ja pitää hauskaa. Silloin on mukava tulla harjoituksiin ja yrittää kehittyä joka päivä paremmaksi. Tietysti pelit on aina mukavia ja aina kiva voittaa. Haastavaa on välillä talvella kun koulupäivät on pitkiä ja pitäisi jaksaa heti sen jälkeen harjoituksiin niin välillä väsyttää eikä millään jaksaisi lähteä, mutta kyllä se aina kun vaan lähtee niin on kannattavaa.

Kaius: Paras asia Salibandyssä täytyy olla joukkuekaverit ja voittaminen, sen takia tätä tehdäänkin. Haastavimmat todennäköisesti loukkaantumiset ja isot häviöt.

Mitkä ovat tavoitteesi salibandyssä?

Santtu: Tavoitteena on vaan yrittää kehittyä mahdollisimman paljon, päästä pelaajana eteenpäin ja nauttia lajista. 

Kaius: Tavoitteeni salibandyssä juuri nyt olisi varmaankin päästä pelaamaan johonkin pääsarjaan esim. fliigaan tai mahdollisesti jopa ulkomaille. Junnareiden maajoukkuekin voisi olla mahdollinen tavoite.

Kuka on idolisi ja miksi juuri hän?

Santtu: Salibandyssä ei ole oikein tiettyä idolia, mutta urheilijana olen tykännyt Cristiano Ronaldosta. Hän on aina tehnyt paljon töitä uransa eteen ja ratkaissut joukkueelle isoja pelejä. Ronaldo on kyllä välillä vähän ylimielinen mutta sitä on hauska seurata fanina. Yritän katsoa mallia hänen kovasta intohimostaan lajia kohtaan ja tehdä töitä unelmien eteen.

Kaius: Idolini on Roger Federer, todella arvostettava pelaaja ja varsinkin ihminen, Ihan okei tennispelaaja kanssa.

Mitä unelmia sinulla on?’

Santtu: Unelmana on pelata joskus maajoukkueessa. Olisi myös kiva pelata ammattilaisena, mikäli sellainen on salibandyssä mahdollista.

Kaius: Unelmiani voisi olla pelata korkeimmalla salibandytasolla.

Mitä sinulla tulee ensimmäisenä mieleen VMH:sta?

Santtu: Jotakin valokuvausjuttuja tulee mieleen ja paikallisten urheiluseurojen sponsorina olen yhtiön nähnyt.

Kaius: VMH:sta mieleeni tulee varmasti ammattimaisuus ja hienot valokuvat. Better or nothing.

P16 / Pojat 07 – SaiPa Salibandy (saipasb.fi)

www.vmh-productions.fi

Tags:

Kommentointi