On jälleen sen aika. VMH:n haastonurkkausjaosto on kerännyt täyden voimansa seuraavan koitokseen ja suuntaa kohti sitä pyhintä, Harapaisen kenttää. Kentällä odottaa nappulakengät sidottuna, rugbypallo kädessä ja päättäväinen ilme kasvoillansa VMH:n kummipelaaja, maajoukkue-urheilija Venla Lehtonen.

Moikka Venla, kuka olet ja mitä teet?

Olen Venla Lehtonen ja oon kotoisin Lappeenrannasta, mutta muutin muutama vuosi sitten Jyväskylään opintojen perässä. Harrastan rugbya ja pelaan sekä Lappeenrannan (Saimaa Sharks) että Jyväskylän (Jyväskylän rugby club) joukkueissa. Olen myös osa Suomen naisten rugby maajoukkueita.

Missä olet vahvimmillasi?

Olen vahvimmillani omalla pelipaikallani, jossa vaaditaan hyvää pelinlukutaitoa sekä pelin ohjaamista.

Miten päädyit rugbyn pariin?

Näin facebookissa ilmoituksen Saimaa Sharksien rugbyn peruskurssista ja päätin mennä kokeilemaan. Innostuin heti lajista ja sille tielle jäin.

Parhaat asiat omassa lajissasi?

Parasta rugbyssa on yhteishenki kaikkien pelaajien kesken. Pidän myös lajin monipuolisuudesta ja siitä, että jokaiselle varmasti löytyy joku pelipaikka, missä voi pelata omilla vahvuuksilla.

Entäpä haastavimmat?

En ole harrastanut lajia vielä kovinkaan montaa vuotta, mutta ahkeran harjoittelun ansioista olen edennyt jo melko pitkälle. Ajoittain on kuitenkin haastavaa pysyä armollisena itselle ja muistaa ettei kaikkea tarvitse osata heti.

Mitä unelmia sinulla on?

Unelmanani on pelata ainakin hiukan aikaa ulkomailla.

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen VMH:sta?

Patric Huittinen, laatu ja hyvä tiimi. On ollut hienoa seurata vierestä, kuinka Patric on tehnyt töitä unelmansa eteen. Mikä vaan on mahdollista, kunhan sen eteen tekee töitä!

Vapaa sana?

Tervetuloa seuraamaan Saimaa Sharksien pelejä kesällä Harapaiseen. Pelien aikataulut löytyvät Saimaa Sharksien somesta. Jos mieli tekee myös itse kentälle, niin nyt meillä alkaa peruskurssi johon saa tulla ilmaiseksi mukaan kokeilemaan rugbyn perusteita.

Tags:

Kommentointi