VMH:n haastonurkkaukset jatkuvat! Tänään haastonurkkauksessa VMH:n yhteistyöurheilija Joona Rantala.

Haastonurkkauksen kirjoitushetkellä Nokian KrP taistelee Joonan johdolla salibandyn F-Liigan finaalipaikasta. Kevään Playoffkiiman keskellä Taipalsaarelta kotoisin oleva Joona kerkesi onneksi kuitenkin vastailemaan meidän kiperiin kysymyksiin. Mikä Joona on sitten miehiään? Pysyykö käsissä mailan lisäksi vispilä? Lue ja selvitä!

Hei Joona, kuka olet ja mitä teet? 

Joona Rantala, 23-vuotias tamperelainen. Pelaan salibandyä F-Liigassa Nokia KrP:ssä. Käytännössä koko elämä tullut salibandyä pelailtua ja ensimmäinen maila (vispilä) oli kädessä jo ennen kuin osasin kävellä. Pallona tuolloin toimi kananmuna, mutta onneksi se suht nopeasti vaihtui sählypalloksi, ja sitä tullut läiskittyä minkä kerkeää.

Tämän lisäksi tullut opiskeltua ylioppilaaksi ja mahdollisesti ensi syksynä koulunpenkille takaisin. Viimeiset neljä vuotta on aika lailla menty salibandyn ehdoilla ja nuorena ammattilaisena pyrkinyt kehittymään niin hyväksi pelaajaksi kuin vaan mahdollista.

Missä olet vahvimmillasi?

Olen vahvimmillani intohimoni, urheilun, parissa. Tulevat opintonikin tulevat liittymään urheiluun osittain tämän takia. Tämän lisäksi koen olevani hyvä ihmisten kanssa, tulen toimeen kaikkien kanssa tosi hyvin ja olen helposti lähestyttävä.

Parhaat asiat omassa lajissasi? Entäpä haastavimmat?

Isoin asia salibandyssä on minulle se, että on kyse joukkueurheilusta. Saa kokea joukkueen kanssa yhdessä ne parhaimmat ja heikoimmat hetket. Tietysti nautin myös erittäin paljon maalinteosta ja voittamisesta, se on selvää. Tämän lisäksi jokapäiväinen joukkueurheiluun liittyvä koppielämä; samat jätkät, samat jutut ja pienet naljailut, yhteenkuuluvuus. Se toinen perhe mikä joukkueesta muodostuu.

Haastavimpana isot häviöt ja niiden käsitteleminen. Joukkueen tuki auttaa tässä toki erittäin paljon.

Mitä unelmia sinulla on?

Voittaa suomenmestaruus Nokian KRP:n kanssa. Tavoitteenani on se, että minulla on urani jälkeen sellainen fiilis, että tämän paremmaksi pelaajaksi en olisi voinut millään tulla. Haluan tehdä asiat niin hyvin, että ei jää mitään jossiteltavaa. Haluan, että minut muistetaan urani jälkeen jatkuvasta kehittymisen halusta, periksiantamattomuudesta ja siitä että käänsin urallani jokaisen kiven.

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen VMH:sta?

Ihan ensiksi tulee mieleen Patric Huittinen. Sen lisäksi toki yhteiset kuvaukset mitä viimevuonna otettiin minun Instagramiin , erittäin laadukasta valo- ja videokuvaustuotantoa.

Tags:

Kommentointi