On pimeähkö marraskuinen aamu, sade vihmoo kasvoille ja tuuli riepottelee toimiston viereisiä puita vimmatusti. Valkoinen hybridi kurvaa toimiston pihaan. Vain 414 päivää (596 160min.) siinä kesti. Toimiston nurkassa ilmalämpöpumpun alla sijaitsevan nahkatuolin päältä on pölyt pyyhitty ja kahvin tuoksu tunkeutuu vastustamattomasti sieraimiin. On seuraavan Haastonurkkauksen aika!

Haastonurkkaukseen istahtaa Janne, KoSi, Kosanderi, Kosa, Miitti, Miina, KoSaMiitti. Rakkaalla ”lapsella” on monta nimeä.

Hei Janne, kuka olet ja mitä teet? 

Olen Janne Ruippo, olen tässä firmassa ollut aivan alkumetreistä lähtien. Patricin kanssa kaikki alkoi Mestis-tuotannoista Imatralla. Ohjaajana ja kameraoperaattorina meidät heitettiin lähestulkoon syvään päätyyn vuonna 2017. Siitä se lähti sitten liikkeelle ja tässä matkalla ollaan oltu melko monessa mukana ja opittu valtavasti matkan varrella niin urheilutuotannoista kuin kaikesta muustakin. Aluksi ajoimme Patricin pienellä Peugeot 206:lla tekemään tuotantoja pitkin 6-tietä, ikkunat jäässä ja meikä raappaasi ikkunoita samalla Patricin ajaessa 🙂 Voi niitä aikoija… Auto sai nimekseen Hiki-Pösö.Hikipösö penkassaEteenpäin on menty

Millainen on normaali työpäiväsi?

Todella vaihtelevia. Yksikään päivä ei käytännössä ole toisestaan kopio, joka sopii minulle loistavasti. Pitkän pelaajauran jälkeen keikkahommat ovat lähestulkoon urheilu-uran jatkumoa, joten mikäs sen mukavampaa kuin työkseen olla urheilun kanssa tekemisissä ja seurata ammattilaisia todella läheltä.

Mikä on vahvuutesi töissä? 

No kyllä tässä vahvuudeksi voi lukea kokemus ja näkemys ylipäätään urheilu- ja livetuotannoista. Monesti joudumme varsinkin uudessa kohteessa ratkomaan ihan käytännön ongelmia lähtien kaapelivedoista ja muista, joten tietynlainen kokonaisuuden hahmotuskyky ja ongelmien ratkaisu voidaan lukea vahvuudeksi. Ja tietysti voin lukea vahvuudeksi sen, että tuotantokamera pysyy käsissäni melko herkällä otteella, joten tapahtumien välittäminen kotikatsomoihin näyttää melko laadukkaalta.

Mitä teet työn ulkopuolella ja mitä unelmia sinulla on? 

Urheilulajeista lajeista tällä hetkellä harrastan kuntokiekkoa sekä Kung Fu:ta. Lisäksi omassa autotallissa teen erilaisia kuntopiirijuttuja. Lisäksi tulee tehtyä musiikkikeikkoja trubaduurina, Duona tai jopa bändin kera riippuen asiakkaan tilaamasta setistä. Musiikki on lähellä sydäntäni. 

Mikä on sinun mielestäsi VMH:ssa parasta? 

No kyllä meillä on sen verran hyvä porukka kasassa, että pakko sanoa että ei nämä oikein sellaisilta oikeilta töiltä tunnu. Vähän harrastuksesta olisi tullut ammatti ja silloin voidaan sanoa että ollaan oikeassa paikassa. Hommat hoidetaan ammattitaidolla, pieni pilke silmäkulmassa ja välillä jopa liiankin härskillä huumorilla… 🙂

Vapaa sana:

Nauttikaa lähetyksistä, me teemme parhaamme. Välillä sattuu meillekin virheitä, niinhän se elämässä menee, niistä oppii parhaiten. 

www.vmh-productions.fi

Tags:

Kommentointi